De Ruigste Run van de Veenkolonien

Uitdagende recreatieve runs voor mens en dier.

Het Adriaan Tripsbos in Sappemeer wordt het weekend van 17 en 18 september het domein van paard en ruiter, hond en baas en sportieve buitenmensen.

Voor paard en ruiter is op zaterdag de Jump&Cross, een terreinrit van circa 7 km met circa 20 hindernissen. De jump&cross is een oefencross voor de ruiters die willen proeven aan eventing of willen oefenen voor een samengestelde wedstrijd.

 

Voor een team van paard, ruiter en hardloper is zaterdag de Ride&Run.  Deze multisport-run brengt beginnende en gevorderde buitensporters uit de disciplines paardrijden en hardlopen samen voor een gezellige en sportieve dag in de natuur. Een team bestaande uit een ruiter te paard en één hardloper leggen gezamenlijk een route van circa 5 km af. De hardlopers leveren de grootste inspanning, Paard en ruiter ontspannen ondertussen, genieten van de mooie natuur en moedigen hun teamgenoot aan.

Op zondag is het de beurt aan de canicrossers. Canicross is hardlopen in de natuur met een aangelijnde hond die naar hartenlust mag trekken zodat baas en hond samen zo snel mogelijk een parcours over onverharde paden afleggen. Hond met baas leggen een parcours af van circa 5 km. Onze run kent als extra uitdaging de mogelijkheid om enkele kleine hindernissen te nemen. 

Daarna is het de beurt aan de bikkels en gaat de mudrun van start. Voor jong en oud wordt een uitdagend en leuk parcours uitgezet door het Adriaan Tripsbos en de omliggende velden en sloten. De route heeft een lengte van circa 7 km met de mogelijkheid om met 3 km te verkorten. Tijdens de run zijn er spectaculaire hindernissen met water, modder en andere obstakels te overwinnen.

De parcoursen van De Ruigste Run van de Veenkolonien lopen door het prachtige natuur- en recreatiegebied Adriaan Tripsbos. Het gebied wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Om dit gebied in stand te houden doneren wij namens iedere deelnemer 1 euro aan Staatsbosbeheer. De routes en obstakels worden uitgestippeld in overleg met Staatsbosbeheer en de overige landeigenaren.

Voor de realisatie van het parcours werken wij samen met vrijwilligers uit diverse verenigingen (Goorechtruiters, Canicrossvereniging Groningen/Friesland, scouting Hoogezand, DV Borgercompagnie),  deskundigen uit de sportwereld (Bootcampclub Hoogezand, WS Bootcamp) en terreineigenaren (Staatsbosbeheer, HS Agri, Stal van Hoorn).

Door deze samenwerkingen en de bestaande elementen uit de natuur in het gebied kunnen wij leuke, toegankelijke en afwisselende runs neerzetten.

 

OPGAVE: via http://www.goorechtruiters.nl/2016-06-08-09-31-28